Tips og Trafik: web-steder og seo | Søgemaskineoptimering 1 |

Gratis Søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering - ofte forkortet seo - handler om at gøre din hjemmeside synlig på nettet.

Uden professionel optimering kommer din side ikke frem på Googles liste, eller andre søgemaskiner for den sags skyld.

Der findes en lang række tips.

På denne side viser vi nogle af de vigtigste strategier til at skabe mere trafik på din hjemmeside.

Disse tips er gratis.

God fornøjelse.

Optimering, links

Den mest effektive strategi inden for seriøs søgemaskineoptimering består i at få andre sider til at linke til din side.

For at skabe effektiv søgemaskine-optimering er det en fordel, hvis de sider, der linker til dig, også har været igennem en god søgemaskineoptimering. Jo mere trafik, siden har, jo bedre er den som referent.

På mange web-steder kan man gratis få lov at placere sit link. Jo flere der linker til dig, jo bedre. Fx er det en god idé at få lavet en profil på Amino.dk, hvor man får lov til at linke til flere sider. På denne side kan du få optaget dit link, hvis det er seo, din side handler om.

Tekstforfatter og søgemaskiner

Udarbejd en god tekst, der indeholder relevante søgeord.

Noget centralt i søgemaskineoptimering er at få nedfældet de ord, som de potentielle kunder bruger, når de søger.

Hvis du eksempelvis har en side, der tilbyder søgemaskineoptimering, så skal sidens tekst være fyldt med ord, som målgruppen søger på: optimering, søgemaskine optimering, seo, søgeoptimering, trafik, hjemmesider, søgeord, bedre trafik, flere besøgende osv. Dette skal du være opmærksom på som tekstforfatter til siden.

Bemærk, at målgruppen somme tider deler ordene op, når de søger: søgemaskine optimerining osv.

Brug også gerne søgefraser, altså korte sætninger: forøgelse af trafik på hjemmeside, mere trafik osv.

Hvis målgruppens søgeord og ordene på din side ikke korresponderer med hinanden, så trænger teksten til søgeoptimering. Tænk på seo, når du laver teksten.

Som du kan se, er søgemaskineoptimering lang hen ad vejen en enkel sag. Lav en god tekst. Igen en opgave for hjemmesidens tekstforfatter.

I øvrigt kan søgemaskinerne ikke læse, hvad der står i billederne. Det nytter således ikke at forsøge at lave seo ved at placere flotte billeder med relevante søgeord.

Find de populære søgeord her

Titlen har betydning for søgemaskine optimering

Titlen må gerne bestå af et (eller et par) af de mest centrale søgeord.

Prøv fx at søge på Google med ordet søgemaskineoptimering. Og bemærk, at hos de højest placerede er ordet altid med i titlen, ofte med relaterede ord: seo, trafik, optimering, søgeord osv.

Søgeoptimering gennem tilmelding til søgemaskiner

På Google og andre sider kan du tilmelde din hjemmeside. Søg fx på "tilmeld url google". Eller "tilmeld site msn" osv.

Søgemaskineoptimering består som antydet i at gøre søgemaskinerne opmærksomme på din side.

Seo - lær fra de bedste

Søg på et tilfældigt emne, fx søgemaskineoptimering eller God løbegård / hundegård til salg. Og læg så mærke til, hvordan den øverst placerede hjemmeside er lavet. Den må nødvendigvis have været igennem professionel søgemaskineoptimering. Ellers ville den ikke ligge højest.

At lære fra de bedste er vigtigt i forhold til seo.

Fejl reducerer trafik

Fejl på siden er irriterende for den besøgende. Søgemaskineoptimering handler også om at give den besøgende lyst til at vende tilbage.

Desuden er det af åbenlyse grunde negativt for seo, hvis de centrale søgeord er stavet forkert. Tal med din tekstforfatter.

Undgå fusk med seo

Et eksempel på fusk med søgemaskineoptimering kunne være kopiering af tekst, således at teksten ser længere ud, end den er. Dette opdager søgemaskinerne. Straffen er, at man bliver placeret længere nede. Eller måske bliver man smidt ud af søgemaskinerne. Søgemaskineoptimering skal være en ærlig sag.

Et andet eksempel på fusk med søgemaskineoptimering ser vi, når siden har skjult tekst. Dette gøres for at narre søgemaskinen til at tro, at siden har meget indhold.

Man kan nævne mange eksempler på fusk med seo. Et sidste eksempel er brugen af populære ord midt i teksten. Men hvis disse ord ikke hænger sammen med hjemmesidens tema, skaber det ikke søgemaskineoptimering.

Søgemaskiner bliver mere og mere intelligente. Så undgå fusk med seo.

| ...mere gratis søgemaskineoptimering