Kategorier
Vægttab

84,6 kilo – morgenmadsfilosofi

Jeg har forsøgt at indtage rigeligt med protein om morgenen, fx ved at spise æg, tun og andre former for kød. Et eller andet sted hørte jeg vistnok, at det skulle være godt, fordi det giver en god mæthedsfølelse. Jeg tror faktisk, at det var en læge, som nævnte, at han selv brugte det meget. Normalt (når jeg fx bare spiser et stykke rugbrød eller lidt havregryn om morgenen) bliver jeg sulten efter en times tid.

Proteinmorgenmaden har faktisk virket rigtig godt for mig. Nu kan jeg sagtens undlade at spise, indtil klokket bliver ca. 12, og selv på det tidspunkt er sulten på et niveau, hvor jeg kan nøjes med en enkelt mad og ellers fortsætte mit arbejde.

Er der evidens for, at man kan tabe sig ved at spise rigeligt med protein om morgenen?

Efter en søgning på nettet kan jeg se, at der er blevet forsket i emnet. Flere steder. Den første side, jeg valgte, hedder Sciencedaily.com. Den har stor anerkendelse blandt forskere og studerende og har vundet diverse priser.

Lad os se på artiklen “Eat a Protein-Rich Breakfast to Reduce Food Cravings, Prevent Overeating Later, Researcher Finds“. Her konkluderer forskerne, at det måske er en god idé at spise proteinholdig kost om morgenen, fordi det har vist sig, at det giver en mæthedsfølelse, som holder i længere tid. Artiklen fremhæver også, at “breakfast skipping” er forbundet med overvægt og “snacking”.

Hvad så resten af dagen?

Jeg holder mig stadig til max én portion til aftensmad. Her går jeg ikke så meget op i, om det er proteinholdigt. Men det skal have masser af smag, så jeg ikke får lyst til at spise mere senere.

1 kommentar til “84,6 kilo – morgenmadsfilosofi”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *