Kategorier
Vægttab

Dag 5: 86,9 – Nu går det den rigtige vej

Med en vægt på 86,9 er jeg ved at føle mig sikker på, at jeg gør noget rigtigt.

Fortsat motion i form af løb, cykelture og gåture.

Men det vigtigste er uden tvivl fødeindtagelsen. I går blev det kun til et par rugbrødsmadder i stedet for den sædvanlige varme ret, som normalt besår af en eller anden slags kød + kartofler, pasta eller ris + rigeligt med sovs.

Der er masser af dokumentation for, at fødeindtagelsen er det vigtigste.

Eric Ravussin, professor på Pennington Biomedical Research Center, La., er ekspert i vægttab og udtaler: ““In general, exercise by itself is pretty useless for weight loss”. Ravussin og forskerne på universitetet uddyber denne pointe således:

1) Mange har en tendens til at spise mere, når de dyrker motion.

2) I en undersøgelse skulle den ene gruppe reducere deres fødeindtagelse med 25 %. Den anden gruppe skulle reducere den med 12,5 % og samtidig dyrke mere motion. Det viste sig, at hvis gruppe to skulle tabe sig lige så meget som gruppe et, så skulle de dyrke motion ca. en time om dagen. Forskerne konkluderer, at alt for mange mennesker ikke er villige til at bruge så meget tid på motion.

Undersøgelsen har dog været udsat for kritik. Fx viste en anden undersøgelse, at unge mænd kunne reducere deres appetit gennem motion. Se evt. kilden for mere info:

Kilder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *