Gode bøger

Den lange rejse af Johannes V. Jensen – En fiktiv beskrivelse af menneskets evolution.

Det generøse menneske af Tor Nørretranders – En naturhistorie om at umage giver mage (undertitel). Find ud af, hvorfor Jens Jørgen Thorsen gad bruge tid på at male, for svaret er grundlaget for bogen, som reflekterer over menneskets gavmildhed.

Et dukkehjem af Henrik Ibsen – Drama om kvinden Nora, som lever et dukkeagtigt liv med mand og børn – Hvor er det dejligt, at manden Helmer snart bliver rig – Men bliver hun i dukkehuset? Godt eksempel på det moderne gennembruds kvindetema.

Iværksætter til jeg dør af Martin Thorborg – Gode råd til iværksættere generøst uddelt af stifteren af Jubii.

1001 Inventions af Jack Challoner – Revolutionerende opfindelser fra hjulet til computeren. Med så mange opfindelser bliver beskrivelserne lidt for korte, men ellers en super bog med gode illustrationer.

Drømmetydning – Bind 1 og 2 af Sigmund Freud – Bogen indleder med en gennemgang af tidligere teorier og fortsætter med grundige beskrivelser af drømmeprocesserne og muligheden for tolkning af dem. Bogen er fra 1900 og betragtes som et af Freuds hovedværker. Med nutidens fokus på alt det kognitive og biologiske, som jo egentlig er ok, så er Freud forfriskende at læse.

Plastic af Mette Thomsen – En fascinerende beskrivelse af narcissisten Mona, som går til grunde i sine forsøg på perfektion. Når man aldrig rigtigt føler sig okay, så skal der laves om først det ene sted, så det andet. Den fiktive personbeskrivelse passer fint til moderne teorier om narcissisme (fx Karen Horneys).

Breve til en veninde af Eik SKaløe – Forsangeren fra Steppeulvene efterlod sig en stak breve, som han skrev til sin kæreste Iben Nagel Rasmussen. Det føles næsten lidt forkert sådan at snage i så intime forhold. Men nu er den jo udgivet.

Hærværk af Tom Kristensen – Den bedste bog om alkohol, har nogle kaldt den. I hvert fald holder TK ikke meget tilbage i sin kendte nøgleroman om Jastrau (forfatteren selv), som går i hundene.

Vindrosen af Tom Kristensen – En novellesamling, hvoraf nogle tekster henter materiale fra TK’s rejser til østen; der er lige dele faktiske erfaringer og ekspressionistisk forvrængning. Mest kendt er novellen Ulykken, hvor Erland Erlandsen (forfatteren selv) fascineres af en togulykke, som beskrives ekspressionistisk, ja, faktisk så meget, at det kammer over i parodi på TK’s egen kunstneriske kæphest.

Great apes af Will Self – Hovedpersonen, kunstneren Simon Dykes, har et problem: Han tror, at han er et menneske. Selv om den anerkendte alpha-han-abe dr. Zack Busner forsøger at helbrede ham for psykosen og overbevise ham om, at han er en chimpanse som alle andre, betragter han sig selv som menneske.

Candide af Voltaire – Kender du udtrykket “Vi må dyrke vor have”? Det stammer fra Candide, den troskyldige hovedperson, som godt nok lærer hjemmefra, at han lever i den bedste af alle verdener. Men hvad hjælper det, når verden uden for hjemmets trygge mure viser sig at være grusom og nådesløs?

Buyology af Martin Lindstrøm – Fascinerende bog. Tre års forskning med bl.a. hjernescanninger afdækker vores egentlige købsmotiver. Bogen har fået et ekstra afsnit om købeadfærd under finanskrisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *