Sådan tager jeg backup af mine data

Som gymnasielærer er det vigtigt, at alle mine noter ikke forsvinder. Derfor bruger jeg backup i skyen. Kort fortalt betyder det, at jeg altid sørger for at gemme mine data et eller andet sted ude på nettet.
Hvis du har gemt én af dine filer på Facebook, har du gemt i skyen. Det samme gælder, hvis du har mailet filen til dig selv eller en anden. Det er således meget let at gemme i skyen.
Jeg kan ikke forstå, hvorfor nogle mennesker kan finde på udelukkende at gemme på pc’en. Er de meget modige? Ligeglade? Eller tænker de sig bare ikke om? I hvert fald ser jeg igen og igen eksempler på mistede data, hvor personen siger ”det lå på computeren i går”.
Da jeg ejer et par hjemmesider, kan jeg udføre backup på en lidt smartere måde. Når jeg gemmer på min host på en hjemmeside, kan jeg lave en mappestruktur ligesom på pc’en. Eneste forskel er, at den er online.
En sådan mappe kan jeg få adgang til direkte fra computeren. Når jeg åbner mappen ”Dokumenter”, har jeg en netværksplacering, som jeg kan åbne lige så hurtigt, som jeg åbner mapper på pc’en. Den er selvfølgeligt kodet, så det kun er mig, der har adgang.
Når jeg gemmer på hosten og samtidig på pc’en og måske et sted mere (mail til mig selv eller lignende), kan det næsten ikke gå galt.
Eller kan det?
Hvis ens filer får virus, så hjælper det ikke ret meget, at de er gemt ud over det hele på nettet. En virus er en virus.
Vi er nødt til at undgå, at problemet opstår. Forebyggelse i stedet for behandling. Undgå brand i stedet for at bekæmpe den, når den er kommet.
Desværre er det ikke alle organisationer, der forstår dette. Fx er der stadig mange, som lægger medarbejderes e-mail-adresser ud på hjemmesiden. Men er det da et problem i forhold til virus? Ja! For når e-mailen er tilgængelig, kommer der spam på et eller andet tidspunkt. Og på et eller andet tidspunkt er der én, som åbner noget, som de ikke skal åbne. Derfor øger det risikoen for virus.
Mit virus-program
Jeg bruger F-secure Anti-virus For Work stations. Det opdaterer automatisk og generer ikke for meget, når man arbejder. Hvis du googler ”f secure antivirus”, kan du se, at de har fået flotte anmeldelser flere steder. Programmet koster i øvrigt 299 kr. pr. år. Tidligere brugte jeg gratis løsnings såsom AVG, men programmet ”generer” for meget under arbejdet, synes jeg.