Kategorier
Vægttab

Sådan tabte jeg 5 kilo

I et par uger har vægten ligget omkring de 82. Nu er det sjovt at tænke på, at jeg har vejet 87,4. Ja, faktisk kom jeg over de 90 kilo i min studietid.

Men det bedste ved det er, at jeg mærke forskel på mine løbeture. Det går lettere, og jeg kan løbe længere uden at blive træt. En tur på fx 5 kilometer virker som en meget nem sag, og derfor prøver jeg flere gange at nærme mig 10 – eller i hvert fald 7 – 8 kilometer.

Sådan tabte jeg 5 kilo

For ikke at glemme de gode vaner vil jeg opridse min strategi for vægttab her. Det er IKKE nogen ekspertudtalelse, men udelukkende mine egne erfaringer med vægttab.

1) Kun én portion til aftensmad. Magert kød og salat, fx som i denne ret. Ingen dessert, eller i hvert fald sjældent. Maden skal være så god som muligt. Jeg spiser næsten halvt så meget kød og kan derfor købe noget, der koster det dobbelte:) Jeg tror på, at dårlig mad kan være en kilde til fedme.

Ikke noget med slik (stort set ikke).

2) Flere små måltider i løbet af dagen. Jeg har tidligere forsøgt at undgå mad i mange timer, men det virker ikke, for pludseligt kan jeg ikke holde sulten ud mere og kaster mig over et større måltid (hvor trangen til sukker er stor). De mange små måltider med mad, som mætter, har virket fint.

Måltiderne skal mætte. Det gælder især morgenmaden. Jeg har allerede skrevet om det her.

3) Motion – Løb flere gange om ugen. De sædvanlige gåture med hunden. Badminton. Havearbejde.

4) Det psykologiske: Jeg forsøger at fastholde motivationen til vægttab ved at veje mig hver morgen. Samtidig skal min vægt skrives op på hjemmesiden (for så er det jo lidt pinligt, hvis det ikke lykkes).

Det kan også motivere at læse om alle de sygdomme, som man kan få, hvis man er for fed. I psykologien plejer man at skelne mellem positiv og negativ motivation. Personligt vurderer jeg, at vi fokuserer lidt for meget på den første og glemmer, at den sidste også kan motivere os til at gøre nogle af de ting, som vi jo virkeligt ønsker at få gjort. Så det at undersøge de negative konsekvenser kan altså også motivere.

5) Det mest effektive middel er at spise mindre.

2 kommentarer til “Sådan tabte jeg 5 kilo”

Tillykke med vægttabet, men jeg er ikke helt enig med dig ifht. hvad der er vigtigt hvis man vil tabe sig.

Hvis du spørger mig, så behøver man ikke begrænse sig mht. portionsstørrelserne, etc.

Det er min erfaring, at hvis man blot undgår for mange hurtige kulhydrater, så kan man spise lige så meget som man har lyst til.

Jeg begrænsede fx. ikke mine portionsstørrelser, da jeg tabte næsten et halvt kg om dagen:
http://www.genvejen.dk/effektiv-slankekur-saadan-tabte-jeg-72-kg-paa-15-dage/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *